Elkészítés: A porcukrot, a zsírt, a mézet, a tejet és a tojást gőz fölött összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a szódabikarbónát. 3 részre osztjuk. Kettőt lappá nyújtunk/gáztepsi nagyságú/, és megsütjük a tepsi hátulján. A harmadik részbe belegyúrjuk a kakaót, és 12 egyenlő részre osztjuk. Akkora rudakat sodrunk amekkora lapokat sütöttünk, és ezeket a rudakat is megsütjük.
A krémhez kevés tejben elkeverjük a pudingokat, a lisztet és a vaníliás cukrot, majd a többi tejet is hozzáöntve sűrű krémmé főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt főzött krémmel összekeverjük. Az első lapra rákenjük a krém felét, erre tesszük a kisült rudakat, majd rákenjük a krém másik felét, és befedjük az utolsó lappal. Tetejére porcukrot szórunk (vagy csokival bevonjuk). Egy éjszakát hagyjuk puhulni, majd szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre