Elkészítés: Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük.
25×39 cm-es négyeztekké nyújtjuk, és tepsi hátán sütjük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz. A cukrot karamellizáljuk közepes tűzön, amikor szép aranybarna színt kapott, felöntjük a tej másik felével, és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos kavarás mellett a habarásunkat, és sűrűre összefőzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habos cukros margarinnal.
Betöltjük a lapokat a krémmel, és hagyjuk puhulni.
A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, aranysárgára karamellizáljuk, hozzátesszük a tejszínt és a margarint, összefőzzük.
A tészta tetejére simítjuk. A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre