Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pöstyéni szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lapokhoz:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 3 evőkanál tej
  • A krémhez:
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 liter tej
  • 8-9 bő evőkanál liszt
  • 8-9 evőkanál kristálycukor
  • A karamellmázhoz:
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1/2 dl tejszín

Elkészítés

Elkészítés: Összedolgozzuk a tésztalapokhoz valót, rúddá formálva 4 felé vágjuk, és 15 percet pihentetjük.

25×39 cm-es négyeztekké nyújtjuk, és tepsi hátán sütjük.

A lisztet csomómentesre keverjük a tej felével, amit fokozatosan öntünk a habarásunkhoz. A cukrot karamellizáljuk közepes tűzön, amikor szép aranybarna színt kapott, felöntjük a tej másik felével, és türelmesen hagyjuk feloldódni a forró tejben a karamellt. Amikor összeolvadt a tejjel, beleöntjük folytonos kavarás mellett a habarásunkat, és sűrűre összefőzzük. Ha kihűlt, elegyítjük a habos cukros margarinnal.

Betöltjük a lapokat a krémmel, és hagyjuk puhulni.

A mázhoz a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, aranysárgára karamellizáljuk, hozzátesszük a tejszínt és a margarint, összefőzzük.
A tészta tetejére simítjuk. A vágási szeletek helyét dermedés előtt bejelöljük.

Ezek is érdekelhetnek