Elkészítés: A kenyeret 1 cm-esre kockázom, sütőpapírral borított kis tepsire szórom, sózom, borsozom, rozmaringgal fűszerezem, és meglocsolom 1 teáskanál olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt ropogósra pirítom, tálra szedem.
Az avokádót a kenyérrel nagyjából azonos méretűre kockázom, meglocsolom citromlével, hozzáadom a dijoni mustárt, enyhén sózom, alaposan összekeverem.
A tojást 1/2 l forrásban lévő, sós, ecetes vízben posírozom, szűrőkanállal tálra szedem.
Mélyebb tányéron vagy csinos tálon elrendezem a salátaleveleket, ráhalmozom az avokádót, a közepére csúsztatom a posírozott tojást, meghintem pirított kenyérkockákkal, azonnal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre