Keress receptre vagy hozzávalóra

Posírozott lazacfilé salátával

Hozzávalók

  • Az uborkához:
  • 1 db kis kígyóuborka
  • 1,25 dl fehérborecet
  • 2 tk finom szemcséjű kristálycukor
  • A salátához:
  • 40 dkg fejes káposzta
  • 1 db édeskömény
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fehérborecet
  • 9 cl olívaolaj
  • 2 tk dijoni mustár
  • 2 ek aprított kapor
  • 2 ek aprított petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • A lazachoz:
  • 25 dkg (tea)vaj
  • 2 db kezeletlen citrom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 4 szelet lazacfilé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A megmosott, leszárított és hosszában félbevágott uborkát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. Egy tálban összeforgatjuk a fehérborecettel, a cukorral és 1 csipet sóval, majd állni hagyjuk.
    2. A salátához a megtisztított káposzta és édeskömény torzsáját kivágjuk. Az édeskömény zöldjét finomra aprítjuk, a gumóját, valamint a káposztát nagyon vékonyra gyaluljuk. A marinádhoz a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. A borecetet egy csavaros befőttesüvegben elkeverjük a fokhagymával. Kb. 1 perc múlva hozzáadjuk az olajat és a mustárt. Sóval, borssal ízesítjük, majd a lezárt üvegben alaposan összerázzuk.
    3. A felkockázott vajat nagy serpenyőben, közepes tűzön megolvasztjuk. A citromokat forró vízzel lemossuk, majd az egyiknek lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét. A citromhéjat, a bort, a leöblített, lerázott kakukkfüvet és babérlevelet az olvasztott vajhoz adjuk, majd a szószt megsózzuk. A lazacfiléket a szószban posírozzuk, oldalanként 2-3 percig.
    4. Közben egy tálban a káposztát, az édesköményt és a zöldjét, valamint az újhagymát és a zöldfűszereket összeforgatjuk a marináddal, és sóval, borssal ízesítjük.
    5. A posírozott filéket óvatosan tányérokra fektetjük. A szósz 2/3-át kiöntjük a serpenyőből. A visszamaradt mennyiséget elkeverjük a kifacsart citromlével, és megsózzuk, megborsozzuk. A citromos szósszal meglocsolt filéket az uborkával és a salátával együtt, a cikkekre vagy szeletekre vágott maradék citrommal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Lazac helyett fogas- vagy pisztrángfilével is elkészítheted.
Kiadósabb lesz az étel, ha rizzsel vagy burgonyával is köríted.

MME
A gyorsfagyasztott halfilét előzőleg – szobahőmérsékleten – hagyd kiolvadni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin