Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Posírozott lazacfilé salátával

MME MME
45 perc
mester
költséges
4 adag
Allergének
  • Hal
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A megmosott, leszárított és hosszában félbevágott uborkát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy tálban összeforgatjuk a fehérborecettel, a cukorral és 1 csipet sóval, majd állni hagyjuk.
  3. A salátához a megtisztított káposzta és édeskömény torzsáját kivágjuk. Az édeskömény zöldjét finomra aprítjuk, a gumóját, valamint a káposztát nagyon vékonyra gyaluljuk.
  4. A marinádhoz a megtisztított újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát apróra kockázzuk. A borecetet egy csavaros befőttesüvegben elkeverjük a fokhagymával. Kb. 1 perc múlva hozzáadjuk az olajat és a mustárt. Sóval, borssal ízesítjük, majd a lezárt üvegben alaposan összerázzuk.
  5. A felkockázott vajat nagy serpenyőben, közepes tűzön megolvasztjuk. A citromokat forró vízzel lemossuk, majd az egyiknek lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.
  6. A citromhéjat, a bort, a leöblített, lerázott kakukkfüvet és babérlevelet az olvasztott vajhoz adjuk, majd a szószt megsózzuk. A lazacfiléket a szószban posírozzuk, oldalanként 2-3 percig.
  7. Közben egy tálban a káposztát, az édesköményt és a zöldjét, valamint az újhagymát, a kaprot és a petrezselymet összeforgatjuk a marináddal, és sóval, borssal ízesítjük.
  8. A posírozott filéket óvatosan tányérokra fektetjük. A szósz 2/3-át kiöntjük a serpenyőből. A visszamaradt mennyiséget elkeverjük a kifacsart citromlével, és megsózzuk, megborsozzuk.
  9. A citromos szósszal meglocsolt filéket az uborkával és a salátával együtt, a cikkekre vagy szeletekre vágott maradék citrommal díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Lazac helyett fogas- vagy pisztrángfilével is elkészítheted.
Kiadósabb lesz az étel, ha rizzsel vagy burgonyával is köríted. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss