Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Portugál tőkehalas különlegesség (bacalhau com natas)

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tőkehal
  • 1 maroknyi olivabogyó
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 1 kiskanál vaj
  • pici tej
  • bors
  • hal fűszersó
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A halat pár perc alatt készre pároljuk halfűszeres vízben. Ha kihűlt, kiszedjük belőle a szálkákat, és villával szétnyomkodjuk.

    A felaprított hagymát üvegesre dinszteljük kis olajon, majd rátesszük a halat, és pár perc alatt összeforgatjuk.

    Hagyományos krumplipürét készítünk, ez lesz majd az étel teteje.

    Tepsiben vagy jénaiban alulra helyezzük a hagymás halas masszát, rádobáljuk az olívabogyót, meglocsoljuk a tejszínnel, végül a krumplipürével teljesen beborítjuk.

    Sütőben úgy fél óra alatt megsül a krumplipüré teteje aranybarnára, ekkor már készen van.

Megjegyzés

A sok pepecselnivaló ellenére érdemes megkóstolni e szokatlan egyveleget, mert rettenetesen finom.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek