Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Portugál tőkehal-krokett

MME MME
3/5
45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tőkehalat egy lábosba tesszük a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a petrezselyemmel és a fél citrom levével. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje a halat, és felforraljuk. Ekkor kisebbre vesszük a lángot alatta, és 10 percig főzzük. Kiszedjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a egtisztított, felkockázott krumplit is megfőzzük sós vízben, majd leszűrjük.

A krumplit és a halat is összetörjük, ízesítjük a zúzott fokhagymával, a maradék fél citrom levével és reszelt héjával, csipet szerecsendióval, és annyi tejszínt adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

A masszából golyókat/hengereket formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban kisütjük.

Előételként mártogatósokkal vagy főételként salátával tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss