Elkészítés: A megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ekkor belerakjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, 4 felé vágjuk, a fazékba tesszük (a hagymákhoz), sóval, borssal ízesítjük. A levét vízzel 1 liternyire hígítva fedő alatt, kis lángon megfőzzük. Végül turmixoljuk vagy áttörjük, leszűrjük, nehogy a paradicsom magja a levesbe kerüljön, és borral gazdagítjuk. Felforraljuk, majd a karikákra vágott zöldpaprikát is beletéve még 5 percig forraljuk.
Külön tálkákba halmozott, nagy kockákra vágott kemény tojással és finomra vágott metélőhagymával adjuk az asztalra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre