Elkészítés: A megtisztított csirkét feldaraboljuk, megmossuk és besózzuk. Legalább 2 órát állni hagyjuk, utána lecsöpögtetjük.
Egy edényben felolvasztjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a csirkedarabokat. Lefedjük az edényt, és a húst 20 percig pároljuk, mérsékelt tűzön. Ezután hozzáadjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd az edényt ismét feledve
további 10 percig pároljuk a csirkével. Kivesszük a húst és melegen tartjuk.
Helyette a portóit és a brandyt öntjük az edénybe, ahol addig forraljuk őket, amíg a benne főtt anyagok letapadt maradványai el nem válnak az edény aljától. Ezután ráöntjük a tejszínt, és sűrűn kavargatva besűrítjuk a mártást.
Egy külön serpenyőben vajon
megpároljuk a gombát, és azt is a mártáshoz adjuk.
Ezután kerülnek vissza a csirkedarabok, megsózzuk, megborsozzuk, majd mérsékelt lángon tovább 10-15 percig főzzük.
Főtt rizzsel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre