Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt zöldbabot sós vízben megpároljuk. A húst apró kockákra vágjuk, a vöröshagymát felszeleteljük.
A zsírból, vöröshagymából, pirospaprikából pörköltalapot készítünk, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, az apróra vágott rozmaring felét, és kevés vízzel felengedve félkészre főzzük. Ekkor elvegyítjük a kockára vágott cukkinivel, és még 10-15 percig főzzük.
A zöldbabbal összekeverjük a maradék
rozmaringot, és a felét kizsírozott tűzálló tálba tesszük. Rárétegezzük a húst, majd a maradék zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a 2 pohár tejfölt, s 20 percre előmelegített sütőbe rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre