Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pörköltkrémmel töltött rétes

default user icon

Hozzávalók

  • 2 csomag réteslap
  • 50 dkg pörkölt (előző napról megmaradt)
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • őrölt bors
  • ét olaj

Elkészítés

    1. A lisztből a vajjal meg a tejjel sűrű besamelt főzünk, és kihűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, az átdarált pörkölthúst, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Megborsozzuk, és ha nem elég sós, utánsózunk.
    2. Szétterítjük a réteslapokat ( egy-egy csomagban lévő), négy-négy lapot egymásra fektetünk úgy, hogy mindegyiket megolaj ozzuk.
    3. A szélükre egy csíkban ráterítjük a pörköltes besamelt, majd a tésztát összegöngyöljük. Az így nyert két tekercset olaj jal kikent tepsibe fektetjük, a tetejüket alaposan beolaj ozzuk. A forró sütőben szép pirosra megsütjük.
    4. A maradék pörköltlevet simára keverjük a liszttel és a tejföl lel, majd egy kisebb edényben mártássá forraljuk, és forrón kis tálkákban adjuk a felszeletelt réteshez.

      14 ISTENI FINOM HÁZI RÉTES A TÚRÓSTÓL A KÁPOSZTÁSIG >>>

      OMLÓS HÚS ÉS SŰRŰ SZAFT: A TÖKÉLETES PÖRKÖLT TITKA 6 LÉPÉSBEN >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin