Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pörkölt

default user icon
5 4.3/5

Hozzávalók

  • 1 kg sertéstarja vagy marhahús
  • 4 db közepes hagyma
  • 1 fej zöld paprika
  • 1 ek Gulyáskrém
  • 1 ek Piros Arany
  • őrölt piros paprika
  • bors
  • 1 késhegynyi kakukkfű
  • 2 késhegynyi majoranna
  • olaj

Elkészítés

Megjegyzés

1. Azért hagyom hűlni a hagymát pirítás után, mert a paprika keserű lesz, ha rögtön belehintem.
2. Vigyázzunk! A gulyáskrém és a piros arany nagyon sok sót tartalmaz.
3. A pörkölt szaftja a szétfőtt hagymától lesz sűrű

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bednem
Egy kis pörkölt ebben a nagy hőségben is lecsúszik...
szoszikeh
szerintem! nagyon jó fajta recept nagyon finoman meg lehet csnálni de a gulyáskrémet nyugottan ki lehet szrintem is hagyni ...:P amúgy jó étvágyat mindenkinek aki meg csináltamár és kostolta...:!
szerecsen
Csak így készítem a pörköltet! Nagyon bevált. Combból is finom, nem annyira zsíros. Marhahúsból nem próbáltam. Gulyáskrém nem baj ha kimarad, de ha van egy keveset teszek bele (elrontja a szinét annyira narancssárga...), és ha van egy csöppnyi erős pirosarany, akkor azt is.
Ez a recept nálam bevált; amikor először készültem pörköltet főzni, akkor találtam, és azóta is ezt használom. A piros arany és a gulyáskrém helyett én általában üvegben eltett paradicsomot-paprikát használok. Azzal is isteni! Én maradtam a sok hagymánál.
torokszabolcs
Kipróbáltam, és egész jó, egy kicsit változtatnék rajta. Szerintem 1kg húshoz max 1 nagy fej hagyma, és kicsit több pirosarany kellene. 4 hagymától olyan nagyon sűrű lett hogy a végén vagy fél liter vizet is felvett. De a majoranna és a kakukkfű isteni ötlet.

Hasonló Receptek

Magazin