Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pörkölt tarkababból

90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este vízbe beáztatom, a vizet többször cserélem rajta főzésig.

Másnap előkészítem a hozzávalókat. A hagymát apró, a paprikát és a paradicsomot nagyobb kockákra vágom, a fokhagymát fokhagymaprésen összezúzom. A babot leszűröm.

Egy lábasban felhevítem az olajat, rádobom a hagymát, gyengén sózom, üvegesre párolom, ha igényli, kevés vizet öntök alá. Beleadom a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem a borssal, a köménnyel, a majoránnával és a babérlevéllel, gyenge tűzön kellemes szaftot főzök belőle.

Eljött a bab ideje, bele is adom a szaftba, meghintem a pirospaprikával, mehet bele a piros arany, csemege vagy csípős – ki hogyan szereti, alaposan elkeverem, felöntöm a vörösborral, majd fedő alatt puhára főzöm. Többször ellenőrzöm, kóstolom, ha kell, utána fűszerezem, illetve pótolom az elfőtt levét vízzel, de inkább vörösborral.

Frissen, melegen, friss kenyérrel, savanyúval tálalom.

Megjegyzés

Önmagában készítve vegetáriánus étel, de párolt, sült vagy grillezett húsok körete is lehet, kinek-kinek ízlése szerint.

Vegás ajánlatomban kínálhatjuk galuskával, tarhonyával, de akár tócsnival, burgonyakrokettel vagy krumplis lángossal is.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss