Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pörkölt diós szelet

4.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • kevés tej
  • A diós piskótához:
  • 8 tojás
  • 26 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomagvaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3,5 cl étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tsztához a lisztet elkeverjük fél csomag sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, majd 1 egész tojást, és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztát gyúrunk.  Egy közepes méretű tepsi alját és oldalát megkenjük olajjal, lisztezzük, majd a kinyújtott tésztával kibéleljük az alját.

    A diós piskótához a 8 tojást kettéválasztunk. A fehérjét felverjük kemény habbá, majd a tojássárgákat a porcukorral habosra kavarjuk.
    A lisztet elkavarjuk a sütőporral és a darált dióval, és a tojássárgához adjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tojáshabot, és a tepsibe a nyers tésztára öntjük. Közepesen meleg sütőben készre sütjük, és kihűtjük.

    A krémhez a pudingot elkészítjük a tejjel, és kihűtjük. A margarint és a porcukrot habosra kavarjuk, majd a pudingot hozzáadjuk, és a kihűlt  tészta tetejére simítjuk.

    Az összevágott diót egy serpenyőben megpörkölünk, és a krémre szórjuk.

    A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étolajat, és ezzel megcsurgatjuk a diós krémet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin