Porhanyós vaníliás kifli

default user icon
20 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 42 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 22 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A puha margarint összedörzsöljük a liszttel, hozzágyúrjuk a diót és a porcukrot. Ha jól összedolgoztuk, vágjuk dió nagyságú darabokra, ezeket formázzuk csinos kis kiflikre, majd gyenge tűznél süssük világosra. Vaníliás porcukorban melegen átforgatom.

Megjegyzés

Minél tovább áll, annál finomabb. Én egyszerre két adagot sütök.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Melinda 2 évvel ezelőtt
Isteni recept,szerintem nem lehet elrontani !!!
Andi 4 évvel ezelőtt
Isteni finom:) Már a második adagot sütöm, mivel az első elfogyott alig 2 nap alatt... Annyit változtattam, hogy a tésztába tettem néhány csepp vanília aromát is. Így még intenzívebb lett a vanília íz. A tészta felébe pedig cukrozatlan kakaóport tettem, így nálunk csokis kiflik is készültek, amit olvasztott csokiba mártottam. Köszönet a receptért:))
Zinkné Szabó Katalin 5 évvel ezelőtt
Kedves Zita! Kevés konyhai tapasztalattal rendelkező háziasszony vagyok. Két hete megsütöttem a családomnak, és fél óra alatt elpusztították a kifliket! Azóta rendületlenűl sütöm, és alakul az önbizalom is a konyhában! :) Köszi Neked! Kata
Kozak Eva 5 évvel ezelőtt
Nekem sem állt össze a tészta. Vagyis kiflikhez szerintem jó lett volna, de én szerettem volna kinyújtani és formákat kiszaggatni belöle, úgyh öntöttem a tésztájához még egy 1 dl hideg vizet is. Nagyon jó lett, már másodjára csináltam darált mogyoróval. Tényleg nagyon sokáig eláll. Ja, és én nem teszek a tésztájában cukrot, mert a végén úgyis cukorba forgatom. Amúgy isteni! Köszönöm!
Papp Anna 6 évvel ezelőtt
Megsütöttem de dupla adagban, hogy legyen mire rájárni... egy részét megtöltöttem lekvárral.... nagyon finom lett... nem tudom, hogy ilyen iramban meddig fogunk rájárni... Köszi a receptet.
pistuc 7 évvel ezelőtt
Mivel a vaníliás (pontosabban vanillin-) cukor kristályos; és kevéssé tapad rá a kiflentyűkre; én az alábbi módszert követem: 3-4 csomag (3-4 dkg) vanillincukrot jól összekeverek kb. 20 dkg porcukorral; majd állni hagyom 1-2 napig. Átható illatú; jól tapadó vaníliás cukrom lesz; amitől mennyei ízt kapnak a kiflentyűk. Azért ha a trópusokon járok hozok néhány zsáknyi vaníliarudat is. :)
Vági Cristina 7 évvel ezelőtt
Kedves Zita anyu! A recept tökéletes és isteni finom :).Tegnap megsütöttem,nem kell hozzá adagolni semmi más zsiradékot. A diót még külön megpörköltem és úgy daráltam le.Köszönöm!
Ling Orsolya 8 évvel ezelőtt
Szia Zsufici! A megadott mennyiség pontos, nem kell ezen változtatni! A dió is zsíros plussz a 30 dkg margarin, ettól gyönyörűen összeáll,ha kitartóan gyúrod. Éppen most sütöttem meg egy esküvőre, mindenkinek ízlett, de ide még csokoládéval lecsorgattam. Az meg, hogy milyen nevet adunk neki,háááát bocsi, de tök mindegy!!!! Nézz szét a receptek között, némelyikről pusztán a név alapján azt se tudod, eszik vagy isszák! Pussz: zita anyu
susan agoston 8 évvel ezelőtt
A megadott mennyisgeket hasznalva egy nagy halom szaraz lisztes porcukros dios halmot kaptam. Szerintem a LISZT mennyisge duplan van megadva!!!! A sutit megmentettem egy kis pohar tejfol hozzadasaval, mert nem volt meg 25 dkg vajam itthonf Az suti nagyon finom lett, igazabol DIOS porhanyos kiflinek kellene hivni :-)
Ling Orsolya 8 évvel ezelőtt
Szia! A vaniliás cukrot én mindíg külön adom hozzá az csak javítja és fini lesz tőle. egy-két tasakkal tehetsz bele. pussz: zita anyu

Hasonló Receptek

Magazin