Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pórés zöldségleves májrizzsel

Hozzávalók

  • Hozzávalók bő 1,5 liter leveshez:
  • 1 nagyobb póréhagyma (gyenge része vékonyra karikázva)
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 20 dkg vegyes zöldség (apróra kockázva)
  • 1 közepes burgonya (kockázva)
  • zöldpaprika (pár karika)
  • 1 közepes paradicsom
  • zsír vagy 2-3 evőkanál olaj
  • bors
  • majoranna
  • kevés ételízesítő
  • 10 dkg kenőmájas
  • 1 tojás
  • liszt
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Zsiradékon megdinszelem a zöldséget, majd rádobom a pórét, amikor összeesik, kevés liszttel megszórom, átkeverem, majd felengedem vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, majorannával, hozzáadom a zöldpaprika karikákat, a paradicsomot és a burgonyát, lassan főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Közben egy kis tálban a kenőmájashoz adom a tojást, sózom, borsozom, és annyi lisztet teszek hozzá, hogy lágyabb galuska állagú tésztát kapjak. Galuskaszaggatóval a lassan fővő leveshez adom, friss petrezselyemmel tálalom.

Megjegyzés

Ha valamely alkotóelem hiányzik is, bátran elkészíthető más összetevőkkel is.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin