Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pórés-pulykás spagetti

default user icon
Pórés-pulykás spagetti

Hozzávalók

  • 40 dkg spagetti
  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • gyömbér (friss, 2 cm-es)
  • 1 db csili paprika (piros)
  • 2 ek olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 tk currypor
  • 300 ml főzőtejszín
  • 1 db póréhagyma
  • petrezselyem

Elkészítés

    1. Kifőzzük a tésztát forrásban lévo sós vízben a csomagoláson olvasha útmutató szerint. Ezután leszűrjük, majd lecsepegtetjük. 
    2. A húst megmossuk, felkockázzuk. A vöröshagymát és a gyömbért meghámozzuk, a csilit megmossuk, kimagozzuk, majd finomra vágjuk mindet.
    3. Felforrósítjuk az olajat, a húskockákat pedig néhány percig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a gyömbért, a vöröshagymát és a csilit, aztán az egészet pirítsuk-pároljuk puhára. Sózzuk és borsozzuk, curryvel ízesítjük.
    4. Felöntjük a fűszeres húst a főzőtejszínnel. Felforraljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott pórét, és pár percig főzzük. Végül a mártásba forgatjuk a kifőtt tésztát is, majd petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

    CARBONARA SPAGETTI >>> 

    SPAGETTI MILÁNÓI MÓDRA >>> 

    KARFIOLOS-SAJTMÁRTÁSOS SPAGETTI >>> 

Megjegyzés

Pulyka helyett lazaccal is érdemes kipróbálni!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin