Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pórés burgonyatorta

MME MME
4.3/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók a tésztához:
  • 1 közepes szem burgonya,
  • só,
  • 2 kiskanál sütőpor,
  • 2 dl (kb. 13 dkg) liszt,
  • 6 dkg vaj,
  • fél szál póréhagyma
  • A töltelékhez:
  • 5-6 közepes szem burgonya,
  • fél szál póréhagyma,
  • 1 dl tejföl,
  • 3 tojás,
  • 10 dkg sajt
  • A forma kikenéséhez: vaj

Elkészítés

Elkészítése: A tésztához meg a töltelékhez való burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Egyet belőle még forrón meghámozunk és áttörünk. Amikor kihűlt, a sütőporos liszttel meg az olvasztott vajjal, csipetnyit sózva összegyúrjuk, és a finomra aprított póréhagymát is beledolgozzuk. Egy 26 centi átmérőjű tortaformát kivajazunk, a kissé ragacsos tésztával kibéleljük. A főtt és meghámozott burgonyát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük, a tésztára rakosgatjuk. A töltelékhez való pórét vékonyan fölkarikázzuk, a burgonyára szórjuk. A tejfölt a tojással simára keverjük, a sajtot belereszeljük, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 35 percig sütjük.

Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Ezek is érdekelhetnek

Friss