A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban, a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk. Azután felöntjük 1,2 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
A bacont felkockázzuk, és száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A sajtot durvára reszeljük.
A levest megsózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tejszínt lágy habbá verjük. A levest lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül tányérokba merjük. Tálaljuk a ropogósra sült baconnel és a reszelt sajttal, és díszíthetjük egy kevés kakukkfűvel is.