Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyakrémleves baconnel és sajttal

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban, a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk. Azután felöntjük 1,2 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
  2. A bacont felkockázzuk, és száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A sajtot durvára reszeljük.
  3. A levest megsózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük. A tejszínt lágy habbá verjük. A levest lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül tányérokba merjük. Tálaljuk a ropogósra sült baconnel és a reszelt sajttal, és díszíthetjük egy kevés kakukkfűvel is.

Megjegyzés

Fotó: Shutterstock - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss