Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pórés burgonyakrémleves baconnel és sajttal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db póréhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 40 dkg burgonya
  • 2 db húsleveskocka
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg sajt
  • frissen őrölt bors
  • 2 dl cukrozatlan habtejszín
  • 5 dkg tejföl

Elkészítés

    1. A megtisztított póréhagymát felkarikázzuk. Egy lábasban a felforrósított olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, és néhány percig együtt pirítjuk. Azután felöntjük 1,2 l vízzel, és belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon puhára főzzük a burgonyát.
    2. A bacont felkockázzuk, és száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A sajtot durvára reszeljük.
    3. A levest megsózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel. A tejszínt lágy habbá verjük. A levest lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habbá vert tejszínt. Végül tányérokba merjük. Tálaljuk a ropogósra sült baconnel és a reszelt sajttal, és díszíthetjük egy kevés kakukkfűvel is.

    9 TAVASZI KÖNNYŰ KRÉMLEVES >>>

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin