A pórét megtisztítjuk, levágjuk a két végét, majd megmossuk és felkarikázzuk. Egy fazékba 1 liter vizet öntünk, beledobjuk a hagymát és kb. 10 percig főzzük, majdnem puhára.
Világos rántást készítünk a vajból és a lisztből. Simára keverjük kevés langyos vízzel és a póréhoz öntjük, majd további 10 percig főzzük.
A levesbe morzsoljuk a leveskockát, valamint folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felvert tojást. Végül még belekeverjük a főzőtejszínt, sózzuk és borsozzuk, beleszórjuk az ételízesítőt, és még 5 percig főzzük.
A kész levest tányérba merjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre