Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pórékrémleves garnélával

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A pórét tisztítás után 2-3 cm-es darabokra vágom, a vajat egy lábasban felolvasztom, majd beleteszem a hagymadarabokat és megpárolom. Felöntöm a zöldséglével, sózom, borsozom. Felforralom, a forrástól számítva 15-20 perc alatt puhára párolom.

Az utolsó 5-6 percben beleteszem a garnélarákokat, átmelegítem, majd kiveszem a levesből és félreteszem. (A rákokat már korábban hagytam felengedni, és citromlével meglocsoltam).

A levest turmixolom, hozzáadom a tejszínt, ha szükséges sóval, borssal még után fűszerezem.

Amikor újra felforrt, tovább már nem forralom, a leves elkészült. Tálaljuk üvegkehelyben (fagyis is jó), bambusz vagy hurkapálcikára fűzve a rákot és 1-1 karika pórét, amit a kehelyre helyezünk.

Nagyon finom, ízletes tápláló.

Megjegyzés

A zöldséglét kiválthatjuk 6 dl víz, 1 tk natúr szárított zöldséggel és 1 tyúkhúsleves kockával.

Aki szereti a rákot, többet is tehet bele, és adhat hozzá levesgyöngyöt. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss