Póréhagymával töltött fasirt őzgerincben

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertés hús
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db áztatott száraz kenyér
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • 8-10 szelet bacon szalonna
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 szál pórhagyma

Elkészítés

    1. A húst összedolgozzük a tojással, hagymával, fokhagymával. Hozzáadjuk a beáztatott, majd kinyomkodott száraz kenyeret. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és alaposan összedolgozzuk.
    2. Egy tálca aljára helyezzük a bacon szeleteket, erre terítjük a kész fasírtot, majd beterítjük lapkasajt szeletekkel.
    3. Kettévágjuk a pótéhagymát és elosztjuk a fasirt tetején. Óvatos feltekerüjk az alsó réteggel, a szalonnával együtt. Ezután sütőpapírral bélelt formában körül-belül másfél óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt akkor felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával. Hidegtálakra kitűnő választás!

Markos Mária
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin