Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagymás vöröskáposzta-saláta

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • 50 dkg vöröskáposzta,
  • 2 db savanykás alma,
  • 1 szál póréhagyma,
  • 3-4 evőkanál borecet (vagy egyéb gyenge ecet),
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál mustár,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • késhegynyi tört köménymag,
  • 1 mokkáskanál porcukor.

Elkészítés

    Előkészítése: a megtisztított káposztát durva reszelőn lereszelem és megsózom. Jól átkeverem, és fél óráig állni hagyom. Közben az ecetet, olajat, mustárt, sót, törött borsot és köménymagot simára keverem, majd kevés porcukorral fűszerezem.

    Elkészítése: a mártásba forgatom a megtisztított és felkarikázott póréhagymát, valamint a megmosott, kicsumázott és héjastul lereszelt almát. Végül hozzáadom a káposztát is. (Nem csavarom ki a levét, mert értékes vitaminok vannak benne.) Az egészet jól átkeverem, és lefedve teszem néhány órára a hűtőszekrénybe.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

újszülött
Balzsamecet jó a salátához?
dohel
Szeretjük! Sült húsokhoz jól passzol.
dohel
Szeretjük! Sült húsokhoz jól passzol.

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Póréhagymás vöröskáposzta-saláta recept?


Magazin