Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póréhagymás-szalonnás pite (quiche lorraine)

75 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba szórjuk a lisztet, a közepébe beleütjük a tojást, vajat, sót és a cukrot, majd összedolgozzuk. Amikor a vaj összeállt a liszttel, öntsük hozzá a tejet és összedolgozzuk. A tésztát gyúródeszkán erős mozdulatokkal gyúrjuk még át, míg teljesen összedolgozódnak benne az alapanyagok, azután formázzunk belőle egy kissé lapított gömböt, és helyezzük 15-20 percre a hűtőbe pihenni.
  2. A pihentetett tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki, helyezzük bele a sütőformába, villával szurkáljuk meg a felületét, majd tegyük visszaújabb 15 percre a hűtőbe. (A második hűtés arra szolgál, hogy a tészta ne csússzon le a sütőedény oldalán.) Ezt követően helyezzünk bele sütőpapírt és a pitesúlyokat (vagy babot, rizst, ez nehezékként funkcionál és meggátolja a tészta felpúposodását).
  3. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és további 6-8 percig sütjük, hogy színt kapjon. A felvágott szalonnát lepirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és hozzáöntjük a tejszínt meg a sajt egy részét.
  4. A kisült tésztaalapba belekanalazzuk a szalonnás hagymát, és felöntjük a tejszínes-sajtos tojással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben, 20 percen át sütjük, amíg a massza megdermed és a felszíne szép pirult nem lesz. Melegen, langyosan vagy hidegen is isteni finom!

Nézd meg videón,  hogyan készül a quiche lorraine

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss