Elkészítés: A sütőtök egyik felét és a krumplit lereszelem, másik felét felkockázom. A vöröshagymát apróra vágom. Olajon megpirítom a hagymát, ráteszem a reszelt sütőtököt és a reszelt krumplit, enyhén megsózom. Rövid ideig párolom. Amikor puha a keverék, krumplinyomóval összetöröm, vagyrúdmixerrel pépesítem. Ez a leves alapja. Felöntöm 1,5 l vízzel, megfűszerezem, beleteszem a kockára vágott sütőtököt később a felkarikázott pórét. Addig főzöm, amíg a tök megpuhul. Végül beleöntöm a tejszínt, de ezzel már nem forralom tovább. Pirított barnakenyérkockákkal, napraforgómaggal és / vagy sajtkockákkal tálalom.
Személyes hozzáfűzés: Rántás nélkül készített tápláló, ízletes leves, amelyet szoptató kismamáknak különösen ajánlok.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre