Póréhagymás-mustáros csirke

Hozzávalók

  • 1 szép nagy csirkemell filé
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 1 ek őrölt fehér mustármag por
  • 2 ek kukoricaolaj
  • 2 dl lm tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk dijoni magos mustár
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés

    1.

    A csirkemellet 4 szeletre vágom, kissé megklopfolom, majd a mustármagporral, sóval és borssal elkevert kukoricalisztbe forgatom.

    2.

    A kukoricaolajt felhevítem és a beforgatott csirkemellet aranybarnára sütöm benne.

    3.

    Ha a hús átsült, hozzá adom az aprított póréhagymát, a tejszínt, a vizet, a magos mustárt, óvatosan elkeverem és takarék lángon addig főzöm, míg a szaft eléri a kellő sűrűséget.

    4.

    Ízlés szerint sült burgonyával, rizzsel, gm tésztával, forrón tálalom. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Gyorsan kész, fantasztikusan finom gluténmentes csirke recept, ami hamar a család kedvencévé válik.

Csonka Enikő
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek