Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagymás-sonkás quiche egyszerűen

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 10 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 ek víz
  • 75 dkg póréhagyma
  • 1 csipet bors
  • szerecsendió
  • 15 dkg sonka
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

    1. A lisztet elkeverjük 8 dkg vajjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, és addig gyúrjuk, amíg nyújtható lesz. Ezután fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
    2. A póréhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A maradék vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd puhára pároljuk a pórét. Sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük.
    3. A tésztát kb. 26 cm-es formára nyújtjuk, majd egy kivajazott és kilisztezett tortaformába (kb. 22-24 cm) egyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, és ráhelyezzük a már kihűlt póréhagymát.
    4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sonkát felkockázzuk. A tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy kevés sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a sonkát, majd a masszát a póréhagymás rétegre öntjük, majd 40-50 perc alatt készre sütjük.

      Íme a recept videón >>> 

      Még több quiche recept >>> 

      QUICHE LORRAINE (ALAPRECEPT) >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin