A lisztet elkeverjük 8 dkg vajjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, és addig gyúrjuk, amíg nyújtható lesz. Ezután fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
A póréhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A maradék vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd puhára pároljuk a pórét. Sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük.
A tésztát kb. 26 cm-es formára nyújtjuk, majd egy kivajazott és kilisztezett tortaformába (kb. 22-24 cm) egyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, és ráhelyezzük a már kihűlt póréhagymát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sonkát felkockázzuk. A tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy kevés sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a sonkát, majd a masszát a póréhagymás rétegre öntjük, majd 40-50 perc alatt készre sütjük.