Póréhagymás-sonkás quiche egyszerűen

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 10 dkg vaj (+ a kenéshez)
  • 1 db tojássárgája
  • 3 db tojás
  • 75 dkg póréhagyma
  • 15 dkg sonka
  • 1 csipet bors
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • szerecsendió

Elkészítés

    1.

    A lisztet elkeverjük 8 dkg vajjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 3 ek vizet, és addig gyúrjuk, amíg nyújtható lesz. Ezután fóliába tekerjük, és egy órára a hűtőbe tesszük.

    2.

    A póréhagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A maradék vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd puhára pároljuk a pórét. Sóval, borssal és ízlés szerint szerecsendióval ízesítsük.

    3.

    A tésztát kb. 26 cm-es formára nyújtjuk, majd egy kivajazott és kilisztezett tortaformába (kb. 22-24 cm) egyengetjük úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk, és ráhelyezzük a már kihűlt póréhagymát.

    4.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A sonkát felkockázzuk. A tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, és egy kevés sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. A masszát a póréhagymás rétegre öntjük, majd 40-50 perc alatt készre sütjük.

    Íme a recept videón >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin