Elkészítés:
1.) A burgonyát megmossuk, kockákra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. A burgonyát picit lecsepegtetjük, és áttörjük. Megvárjuk, míg kihűl, és összekeverjük a többi hozzávalóval és gombóccá gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
2.) Ha lejárt az egy óra, elővesszük a hűtőből a tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk (itt lehet, hogy felvesz még egy kis lisztet), ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 centis darabokra vágjuk.
3.) Póréhagyma-öntet: Egy teflonban megolvasztunk egy darabka vajat és rászórjuk a megmosott, felkarikázott póréhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
4.) Egy külön kislábasban besamelt készítünk, majd nyakon öntjük vele a póréhagymát. Megszórjuk egy kis borssal, szerecsendióval és ételízesítővel.
5.) Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beledobáljuk a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, óvatosan megforgatjuk őket, és pár perc alatt puhára főzzük. Végül kihalásszuk, és leöblítjük őket.
6.) A leöblített gnocchikat egy jénaiba öntjük, összekeverjük a forró póréhagymás öntettel, ráreszelünk 12-15 dkg sajtot, megszórjuk petrezselyemmel és forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre