Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagymás gnocchi

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tej
  • bors
  • A póréhagymás öntethez:
  • 1 szál póréhagyma
  • kevés vaj
  • besamel
  • bors
  • szerecsendió
  • ételízesítő
  • A gnocchi tetejére:
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1/2 csomag apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A burgonyát megmossuk, kockákra vágjuk, és forró, sós vízben megfőzzük. A burgonyát picit lecsepegtetjük, és áttörjük. Megvárjuk, míg kihűl, és összekeverjük a többi hozzávalóval és gombóccá gyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük.
    2.) Ha lejárt az egy óra, elővesszük a hűtőből a tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk (itt lehet, hogy felvesz még egy kis lisztet), ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, és 2-3 centis darabokra vágjuk.
    3.) Póréhagyma-öntet: Egy teflonban megolvasztunk egy darabka vajat és rászórjuk a megmosott, felkarikázott póréhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
    4.) Egy külön kislábasban besamelt készítünk, majd nyakon öntjük vele a póréhagymát. Megszórjuk egy kis borssal, szerecsendióval és ételízesítővel.
    5.) Egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beledobáljuk a gnocchikat. Ha feljönnek a víz tetejére, óvatosan megforgatjuk őket, és pár perc alatt puhára főzzük. Végül kihalásszuk, és leöblítjük őket.
    6.) A leöblített gnocchikat egy jénaiba öntjük, összekeverjük a forró póréhagymás öntettel, ráreszelünk 12-15 dkg sajtot, megszórjuk petrezselyemmel és forrón tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Fifone
nekem tetszett a recept, de végül nem ízlett annyira. egy kis kék sajt, meg fokhagyma jót tett neki. ízt adott.
temesiheni
Szia! Nagyon étvágygerjesztő ez a recept! Csak az nem világos, a besamel mártáshoz a hozzávalók! Aki tudja, írja meg! Köszönöm
simklara
ez magyarul(?) nudli, de a szilvás gombóc és a lekváros derelye (nálunk barátfüle) tésztája is így készül. Pihentetni nem szoktuk.
Agi2
Hát nekem sem szimpi, elég nyúlósnak tűnik, a képen sem étvágygerjesztő. Rásadául amolyan magyarosch-italiano mix...
prohaszkab
Nem igazán értem! Azt írja a címoldalon. Olyan egyszerű elkészíteni mint a galuskát!!!! Szerintem ez nem igaz. Hisz azt nem kell állni hagyni, nem kell bele főtt krumpli. Nem gyúrni, vagdosni stb. Számomra nem szimpi.
rpallaghy
Ez sem nem szénhidrát, sem nem keményítő; vegyes étel, nem lehet besorolni egyik napba sem. Csak a 90 napos után edd! Én is elmentettem, fantasztikusan hangzik, amint befejeztem a diétát, ezzel ünneplek!
Kataszilvi
Nagyon jó kis recept, csak rossz helyen van!!!! Ez szénhidrát, vigyázat!!!

Hasonló Receptek

Magazin