Elkészítés: A csirkemájat alaposan átnézem, lehártyázom, felezem, átöblítem, konyhai törlőkendőn leszárítom, borsozom. A póréhagymát 3-4 milliméteresre felkarikázom, a szalonnaszeleteket centinként bőréig bevagdalom, a paradicsomot felszeletelem.
Egy serpenyőben felolvasztom a libazsírt, a szalonnaszeleteket többször átforgatva ropogósra pirítom, a zsírból kivéve félreteszem. A lángot lejjebb véve a szalonnazsírba morzsolom a póréhagyma karikákat, gyengén sózva üvegesre párolom, hozzáadom a paradicsomszeleteket, ráöntöm a bort és ugyanannyi vizet.
Hozzáadom a májat, megszórom a majoránnával, lassú tűzön párolom, hagyom, hogy levét kieresztve sűrűsödjön alatta a szaft, hozzáöntöm a konyakot, ha kell, sózom, borsozom.
Ropogós kenyérrel és a sült szalonnaszeletekkel tálalom. Friss zöldpaprikát és paradicsomot vagy kovászos uborkát kínálok mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre