A lisztet egy nagyobb keverőtálba tesszük. A hideg vajat egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük. Hozzáütjük a tojást, megsózzuk, vízzel nedvesítjük, majd az egészet morzsalékosra gyúrjuk. Nem kell teljesen kidolgozni, éppen csak álljon össze a tészta. Folpackba csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben egy serpenyőben 5-6 perc alatt kisütjük a bacont. Ha már kezd pirosra sülni, hozzákeverjük az aprított hagymát is, és további 2-3 percig pirítjuk. Hagyjuk hűlni.
A tojásokat felverjük a tejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, 2-3 késhegynyi szerecsendióval ízesítjük, és a sajt kétharmadát is hozzáadjuk.
A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, és 2 mm vékonyra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kb. 26 cm átmérőjű piteformát. Nem baj, ha túllóg a tészta a sütőforma szélén.Visszatesszük a hűtőbe további 10 percre.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A kibélelt formára sütőpapírt terítünk, majd fél kg rizst vagy babot öntünk nehezékként. A sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük a nehezéket a papírral együtt, majd további 4-5 perc sütés következik.
Ha megvagyunk, beleborítjuk a hagymás keveréket, ráöntjük a tojásos, sajtos tejszínt, és a tetejére szórjuk a maradék sajtot. 170 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, majd 35 percig sütjük a lepényt. Hagyjuk langyosra hűlni. Friss salátával tálaljuk.