Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagymás-baconös pite

Hozzávalók

  • 3 szál póréhagyma (nagyobb)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6-8 szelet bacon (vagy egy kb 8 cm-es, fél ujjnyi vastag darab kolozsvári szalonna vagy császárhús jellegű húsos szalonna) (elhagyom, ha húsmentest készítek)
  • 25-30 dkg reszelt sajt (lehet bármilyen sárga sajtot használni, de fetát vagy krémfehér sajtot is; vagy sárga sajtot és fetát/krémfehér sajtot fele-felében)
  • 4 db tojás
  • 1,5-2 dl tej
  • őrölt feketebors
  • olíva olaj
  • 1-2 csomag leveles tészta lap

Elkészítés

    1. A pórét karikára vágjuk (a zöldjét is, amennyi friss belőle). A petrezselymet felaprítjuk. A bacon-t kockára vágjuk A sajtot, sajtokat lereszeljük.
    2. A bacont nagy serpenyőben megpirítjuk, rádobjuk a pórékarikákat és megpároljuk. (Ha nem teszünk bele bacon-t, akkor a pórét olívaolajon pároljuk meg.) Ha készen van, félretesszük hűlni.
    3. A tojásokat felverjük a tejjel, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot. Majd hozzáöntjük a megpárolt pórét, beleszórjuk a petrezselymet és összekeverjük. Ellenőrzzük, hogy mennyire sós - ez a bacontól, sajttól függ és megsózzuk, ha kell.
    4. Egy kerek piteformát (vagy kisebb tepsit, vagy akár tortaformát) vékonyan megkenünk olívaolajjal, kibéleljük a leveles tésztával úgy, hogy pereme legyen, azaz kosarat formázzon. A tésztát is megkenjük olívaolajjal, majd beleöntjük a tölteléket és elegyengetjük.
    5. A pite lehet nyitott, quiche-szerű, vagy be is lehet fedni egy második réteslappal a tetejét. Ha fedettre készítjük, akkor a tetejét megkenjük egy kis olívaolajjal, tojással és bemetszegetjük egy éles késsel, hogy könnyebben tudjuk a sütés után szeletelni.
    6. A pitét kb. 30 percig sütjük 200 fokon, légkeveréses sütőben.

    15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>>

    SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: ÍME A QUICHE LORRAINE, AHOGY A FRANCIÁK CSINÁLJÁK! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin