Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póréhagymakrémleves pirítóssal

default user icon

Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • 2 db póréhagyma
  • 1 l húslevesalaplé
  • 2 db burgonya
  • 1 db babérlevél
  • bors
  • 4 ek tejszín
  • snidling

Elkészítés

    1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, és megfuttatjuk benne a megtisztított, apróra vágott póréhagymát. Addig főzzük, míg megpuhul (ez kb. 10 perc).
    2. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk, majd közepes lángon kb. 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya teljesen megpuhul.
    3. Lehúzzuk a levest a tűzről, hagyjuk kissé hűlni, majd eltávolítjuk belőle a babérlevelet.
    4. A levest simára turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk. Ha szükséges, ismét sózzuk, borsozzuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, és tányérokba vagy kis tálkákba merve kínáljuk.
    5. Megszórjuk az apróra vágott snidlinggel, és pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.

    FŰSZERES PÓRÉHAGYMÁS PITE>>> 

    ORSÓTÉSZTA PÓRÉHAGYMÁS SZÓSSZAL>>> 

    PÓRÉHAGYMÁS KRUMPLILEVES>>> 

Megjegyzés

Tipp: egy kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin