Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Porcukros bundás kenyér, kakaós tészta - 10 bizarr ételpárosítás

default user icon
MME
Ahány ház annyi szokás, tartja a mondás, ami teljesen igaz az étkezési szokásainkra is. Túrós tészta szalonnával és cukorral? Görögdinnye kenyérrel? Hoztunk nektek néhány furcsa ételt, amitől egyesek sokkot kapnak, mások viszont előszeretettel fogyasztják. Kolléganőnk saját tapasztalatait osztja meg.

Bundás kenyér porcukorral

Amikor először hallottam ezt a párosítást, nagyon meglepődtem, de kíváncsivá tett, ezért megkóstoltam, azóta én is csak így eszem, nagyon megszerettem.

Fonottkalács májkrémmel, vagy vajjal-szalámival

Az ismerőseim között is akadnak olyanok, akiknek teljesen természetes reggeli, vagy vacsora ez, én ezt az ízélményt inkább meghagyom nekik.

Pacalpörkölt barackbefőttel

A pacalpörkölt magában is egy nagyon megosztó étel, sokan már a szagától is rosszul vannak. Nem ördögtől való a húsok gyümölccsel való párosítása, azonban a pacalpörkölt esetében valóban kissé érdekes kombináció.

Kakaós tészta

Valljuk be, merészen hangzik, s bár én nagyjából bármilyen édességet szívesen megeszek, ez a párosítás nem nyerte el a tetszésemet, a kollégiumi éveim alatt sem.

Sajtos-tejfölös lángos ketchuppal

Tejföl és ketchup? Nem tűnnek barátoknak, de ha valakinek bírja a gyomra, csak egészségére!

Rántott hús galuskával

Külön-külön mindegyik nagy kedvencem, de egyben még sosem kóstoltam, tenni fogok egy próbát, lehet, hogy jobb, mint sültkrumplival.

Ketchupos tészta

Ismerek több embert is, aki imádja a ketchupos tésztát. Szerintem a kakaós tésztához hasonlóan, ennek is kissé kolesz feelingje van.

Káposztás tészta cukorral

Jó sok bors, jó sok cukor! Meglep, hogy ezt az ételt is a listámra kellett írnom, hiszen én gyerekkorom óta így eszem a káposztás tésztát, azonban sokan vannak, akik megbotránkoznak rajta.

Krumplistészta

Jöjjön egy (szerintem) kakukktojás az eddig felsorolt kombinációk között, hiszen egy teljesen hétköznapi étel, mégis nagyon megosztja az embereket. A közvetlen környezetemben is vannak olyanok, akik nem értik, és nem értékelik a krumplistésztát, mert úgy gondolják, hogy ez az étel két köret, és semmi értelme. Szerintem nagyon is van!

Zsíros kenyér kristálycukorral

Gyerekkoromban rengeteget ettem, és imádtam, de ha jobban belegondolunk, tényleg kicsit merész.

7 BIZARR ÉTELPÁROSÍTÁS, AMIRŐL SOHA NEM GONDOLNÁD, HOGY ÍZLENI FOG! >>> 

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI FURCSA A MAGYAROKNAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss