Elkészítés: A húst jól megmosom, a bőrt átvizsgálom, hogy ne legyen szőr rajta, majd kb. kisujjnyi vastagságban a húsig bevagdalom, lehetőleg elkerülve a húsba vágást. Egy sütőtálba bőrrel lefelé belefektetem, engedek rá annyi vizet, hogy a bőrt ellepje, és betolom a sütőbe az előmelegítési funkció idejére, a sütőt 220 fokra állítom.
Ha letelt az idő, a hús megfordítom, és a durvaszemű sóval a bőrök közét jó alaposan megtömöm, majd behintem a tetejét is (szöszölős munka, de megéri), öntök rá még 1 pohárnyi vizet, a lébe beledobom a babérleveleket, majd kb. 180-200 fokon készre sütöm. A jó pörc titka, hogy a bőr lehetőleg vízszintesen legyen. Sütés közben a lével locsolgatom a bőrt, így ropogósabb lesz.
A húsléből kiveszem a babérlevelet, és besűrítem szósznak.
A meghámozott burgonyát megfőzöm sós vízben, majd egy szűrőben jó alaposan lecsöpögtetem. Egy magas falú lábosban a vajon karamellizálom a cukrot, és kicsit alacsonyabb fokozaton, mint közepes lángon tartva (a karamell épphogy forrjon, de ne kezdjen megdermedni) beleborítom a krumplit, és időnként kavargatva, rázogatva kb. fél óráig a karamellben hagyom, hogy rásüljön.
Párolt lilakáposztával tálalom.