Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Póráhagymával töltött fasírt őzgerincben

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg darált sertés hús
  • 2 darab tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • áztatott száraz kenyér vagy zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 1 csomag lapka sajt
  • 1 szál pórhagyma

Elkészítés

  1. A hozzávalókból fasírtot készítünk: a darált húst alaposan összekeverjük a tojással, reszelt hagymával, reszelt fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott kenyérrel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zöldjével.
  2. Egy tálca aljára kiterítjük a bacon szalonna szeleteket.
  3. Erre terítjük a kész fasírtot, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elosszuk a fasírton.
  4. bacon szalonnával együtt feltekerjük. Sütőpapírral bélelt formában megsütjük, (kb másfél óra) amikor kihűlt akkor szeleteljük. 

Megjegyzés

Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával. - 19610425

Ezek is érdekelhetnek

Friss