Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Póráhagymával töltött fasírt őzgerincben

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertés hús
  • 2 darab tojás
  • 1 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • áztatott száraz kenyér vagy zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyem zöldje
  • 10 szelet bacon szalonna
  • 1 csomag lapka sajt
  • 1 szál pórhagyma

Elkészítés

    1. A hozzávalókból fasírtot készítünk: a darált húst alaposan összekeverjük a tojással, reszelt hagymával, reszelt fokhagymával, a beáztatott és kinyomkodott kenyérrel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zöldjével.
    2. Egy tálca aljára kiterítjük a bacon szalonna szeleteket.
    3. Erre terítjük a kész fasírtot, beterítjük lapka sajt szeletekkel, majd kettévágjuk a póréhagymát és elosszuk a fasírton.
    4. bacon szalonnával együtt feltekerjük. Sütőpapírral bélelt formában megsütjük, (kb másfél óra) amikor kihűlt akkor szeleteljük. 

Megjegyzés

Hagymás törtburgonyát kínálunk hozzá, tejfölös, fokhagymás uborkasalátával.

19610425
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin