Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pontyragu puliszkagombóccal

MME MME
45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg pontyszelet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • A raguhoz:
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg piros húsú paprika
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg savanyú uborka
  • 1 teáskanál tárkony
  • 2 dl tejföl
  • A puliszkagombóchoz:
  • 2 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg kukoricadara

Elkészítés

Előkészítés: A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk.

Elkészítés: A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk kíméletesen 5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni.

A puliszkagombóc
2 dl vizet és a tejet a vajjal, sóval felforraljuk, és gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2 percig, hogy a dara megpuhuljon, és fagylaltos kanállal szép gombócokat adagolunk belőle. A halas raguval frissen-forrón tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag körettel: 532 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss