Keress receptre vagy hozzávalóra

Pontyhalászlé ikrával

4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet ponty
  • 25-30 dkg ikra
  • 25 dkg halászlésűrítmény
  • 2 db halászlékocka
  • 1 db hegyes papríka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • olaj
  • friss vagy tört csilipaprika
  • paradicsompüré
  • vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés olajon megpároljuk a nagyon vékony szeletekre vágott hagymát, és felöntjük kb. 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sűrítményt és a halászlékockát. Összeforraljuk, majd hozzáadjuk az ikrát és a sózott halszeleteket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Alacsony hőfokon készre főzzük, ügyelve arra, hogy a halszeletek megtartsák formájukat.

    Ízesíthetjük vörösborral, friss hegyes papríkával, sűríthetjük paradicsompürével.

    Tálaláskor adhatunk mellé friss vagy szárított csípős paprikát.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin