Keress receptre vagy hozzávalóra

Pontyhalászlé, ahogy én készítem

Hozzávalók

  • 2 db élő ponty
  • 25 dkg haltej és ikra
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1-2 ek Ketchup
  • 1 ek csiliszósz
  • 2 darab halászlé kocka
  • 2 ek pirospaprika (őrölt)
  • 2 csepp csiliolaj
  • 1 csomag gyufaszál tészta

Elkészítés

    1.

    A friss halakat megtisztítjuk. A halfejeket, farokrészt, kockára aprított vöröshagymát, friss paradicsomot, hegyes paprikát, haltejet, kevés ikrát annyi vízbe tesszük, hogy ellepje, megsózzuk és elkezdjük főzni.

    2.

    Amikor megfőtt a halhúsokat kiszedjük, lecsontozzuk, majd visszatesszük a fazékba és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk.

    3.

    A halászlé alapot ismét felforraljuk, beletesszük az ikrát, a halászlé kockákat, megszórjuk az őrölt paprikával, ízesítjük a Ketchuppal, csiliszósszal.

    4.

    Végül hozzáadjuk a 6-7 szelet halat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd készre főzzük, közepes forralással.

    5.

    Tálalás előtt pár csepp csiliolajat csepegtetünk a halászlébe, amitől szép színe lesz. A kifőzött gyufaszál tésztát külön tálaljuk.

Megjegyzés

Bográcsban is készíthető, főként jóidőben, családi vagy baráti körben. Mivel a hal nem jó a 3. vízében, ezért gondoskodjunk a finom borról.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Pontyhalászlé, ahogy én készítem recept?


Magazin