Elkészítés: A pontyfilét vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük, sóval, borssal fűszerezzük. 6 egyforma nagyságú darabra vágjuk.
Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, majd beletesszük a halszeleteket. A zöldségeket apró kockára daraboljuk, a hagymát is ugyanúgy.
Kevés vajat forrósítunk, melyben a zöldségeket és a hagymát is átpároljuk. A lisztet elkeverjük a tejszínnel és a zöldséglevessel, majd a párolt zöldségekre öntjük. 2 percig főzzük, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, majd belefacsarjuk a citrom levét is.
Ezt a mártást a pontyfilére öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Burgonyát kínálunk köretnek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre