Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pontyfilé tejszínmártásban

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pontyfilét vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük, sóval, borssal fűszerezzük. 6 egyforma nagyságú darabra vágjuk.

Egy tűzálló tál alját kivajazzuk, majd beletesszük a halszeleteket. A zöldségeket apró kockára daraboljuk, a hagymát is ugyanúgy.

Kevés vajat forrósítunk, melyben a zöldségeket és a hagymát is átpároljuk. A lisztet elkeverjük a tejszínnel és a zöldséglevessel, majd a párolt zöldségekre öntjük. 2 percig főzzük, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, majd belefacsarjuk a citrom levét is.

Ezt a mártást a pontyfilére öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Burgonyát kínálunk köretnek.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss