Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ponty dorozsmai módra

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot kifilézem, beirdalom, sózom, picit borsozom. A hal csontjából és a hagymából sóval és 3 dl vízzel halalaplevet főzök. A halszeleteket lisztben forgatom, szép pirosra sütöm. A füstölt szalonnát kockára vágom, megpirítom, hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, a kockára vágott gombát, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Belekeverem a pirospaprikát, majd a halalplével felengedem, és készre párolom.

A sós vízben kifőzött csuszatésztával összekeverem a gombás ragut, és a tejföllel összeforralva tálalom. A pirosra sütött halszeleteket a tetejére teszem.

Megjegyzés

Én nem filézem ki a halat, patkóként sütöm ki. Télen eltett lecsót teszek bele paprika és paradicsom helyett. - tothmiklosne

Ezek is érdekelhetnek

Friss