Elkészítés: A megtisztított, lepikkelyezett halat megmossuk, leszárítjuk. Kívül-belül meglocsoljuk citrommal, a hasüregbe tesszük a felkockázott füstölt szalonnát és a felaprított fokhagymát.
A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és 10 perc latt előfőzzük sós vízben, majd leszűrjük.
A halat sütőtálba tesszük, meglocsoljuk a fehérborral. Az előfőzött krumplit köré szórjuk, meglocsoljuk a tejszínnel. Az egészet megszórjuk a felkarikázott hagymával.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk a tepsit, és legalább 30 percig sütjük. Ellenőrizzük, hogy átsült-e a hal, és grill fokozatra kapcsolva szép pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre