Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ponty chia-magos bundában

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80-90 dkg ponty szeletelve
  • 1/2 citrom leve
  • A panírozáshoz:
  • 2 db L-es tojás
  • finomra őrölt zsemlemorzsa
  • 2-3 teáskanál azték zsálya magva (chia-mag)

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, citromlével meglocsoljuk, fél órát állni hagyjuk.

A panírozáshoz összekeverjük a zsemlemorzsát és a magvakat, a felütött tojásokat sózzuk, villával enyhén felverjük. A halszeleteket egyenként megforgatjuk morzsa-tojás-morzsa keverékében, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

Sült burgonyával, burgonyasalátával stb. kínáljuk.

Megjegyzés

Azték zsályamagot - chia-magot - nagyobb áruházakban, bioboltban vásárolhatunk, természetes forrása az Omega3 zsírsavnak. Sokoldalúan felhasználható pl. teába, süteménybe, levesbe stb.. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss