Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Polipos spagetti

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű polip
  • kb. 50 dkg tengeri kagyló (tisztított)
  • 1 konzerv szardella
  • citrom
  • rozmaring
  • citrombors
  • fokhagyma
  • színes bors
  • 1 l pikáns paradicsomlé
  • bors
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

    Elkészítés: A polipot előfőzzük. Ezt úgy csináljuk, hogy forrásban lévő vízbe belelógatjuk a fejénél fogva, csak később helyezzük bele teljesen, amikor a polip lábacskái teljesen felkunkorodtak. Ha a víz rózsaszín, akkor jó.

    Olajon megpirítjuk az áttört fokhagymát és a feldarabolt szardellát. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, belefacsarunk fél citromot is. Amikor forr, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a rozmaringot, a citromborsot. Ezt követően beletesszük a kagylókat (héjastól) és a polipot is. 2,5 órán át főzzük, amíg a polip meg nem puhul, és a bőre nem kezd hámlani.

    A polipot ekkor kiveszem a szószból és felkarikázom, néhány csápocskát egészben vágok le, és azt meggrillezem (ezt majd a tetejére teszem díszítésként).

    A tésztát a szokásos módon kifőzöm, a vízbe teszek bőven rozmaringot, és belefacsarom a citrom megmaradt felét. A kifőzött tésztát beleforgatom a polipos, paradicsomos szószba.

    Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin