Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Polentás asztalt szilvás desszert

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 20 dkg kukoricadara
  • 20 dkg méz
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 3 dl vörösbor
  • 1 db fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 4 ek cukor

Elkészítés

    1. Felforraljuk a tejet 1 csipet sóval, majd  hozzáadjuk a kukoricadarát. Állandó kevergetés mellett, kis lángon főzzük 15–20 percig. Ízesítjük mézzel, majd hozzáforgatjuk az apró kockára vágott aszalt szilva felét. Kis tálkákba adagoljuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy kissé megszilárduljon.
    2. Felforraljuk a vörösbort a megmaradt aszalt szilvával, fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Kis lángon főzzük addig, amíg mártás állagú nem lesz. Külön tálban kínáljuk a desszert mellé.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin