Keress receptre vagy hozzávalóra

Polenta pirított gombával

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 7,5 dl zöldségleves-alaplé
  • 12,5 dkg kukoricadara
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 2 ek mascarpone
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • Cayenne-bors

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Egy kisebb fazékban felforrósítunk 2 ek olajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymakockát. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd beleforgatjuk a kukoricadarát, és lassú tűzön, kevergetve főzzük kb. 15 percig. Eztán félrehúzzuk, és fedő alatt duzzadni hagyjuk 10 percig.
    2. Közben a gombát letisztogatjuk, és szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat. Megpirítjuk rajta a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk.
    3. A polentát összekeverjük a mascarponéval, majd sóval és Cayenne-borssal fűszerezzük. Végül adagonként tányérokra halmozzuk, és a gombával együtt, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Szezonban rókagombával vagy vargányával is elkészítheted. Tetszés szerint frissen aprított zöldfűszerrel díszítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek