Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pókemberes torta

default user icon
6

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótához:
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml langyos víz
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • A sima piskótához:
  • 3 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 50 ml olaj
  • 50 ml langyos víz
  • 1/4 csomag sütőpor
  • A vaníliás krémhez:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag vaníliás krémpor
  • A csokoládés krém:
  • 6 dl tejszín
  • 3 csomag csokoládés krémpor
  • A bevonáshoz:
  • 70 dkg hóbevonó
  • A díszítéshez:
  • cukormáz
  • marcipánfigura

Elkészítés

    Elkészítés: A kakaós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat elkeverjük a cukorral és az olajjal, majd lassan hozzáöntjük a vizet. Habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaós, sütőporos lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük, majd laza mozdulattal belekeverjük a kakaós masszánkba. 26 cm-es kerek, vajazott-lisztezett tortaformába öntjük, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

    A sima piskótát ugyanilyen módon elkészítjük, természetesen kakaópor nélkül!

    A vaníliás krémhez a 6 dl tejszínt elkezdjük habbá verni, majd mielőtt teljesen kezd összeállni, lassú keverés mellett beleforgatjuk a 3 csomag krémport. Újra magas fordulaton kész krémmé keverjük.

    A csokoládés krémet ugyanígy készítjük el.

    A kihűlt piskótákat kettévágjuk, és egy tortatálra helyezzük a kakaós egyik felét. Megkenjük a vaníliás krém felével, erre helyezzük rá a sima piskótánk alját. Ezt a csokoládékrém felével kenjük meg, erre helyezzük a kakaós piskótánk másik felét, melyet a maradék vaníliás krémmel kenünk meg. Végül ráhelyezzük a sima piskótánkat, és a maradék csokoládékrémmel bevonjuk a tortánk oldalát és tetejét.

    A bevonáshoz a hóbevonónkat felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőszekrényből, majd porcukrozott sütőpapíron a kívánt nagyságúra nyújtjuk, de 2-3 mm-nél nem vékonyabbra. Gyors mozdulattal ráhelyezzük a tortára, és szépen elkezdjük rásimítani a tetején és az oldalán. A maradékot a széléről késsel levágjuk, ezt még díszítésnek felhasználhatjuk, fantázia kérdése.

    Cukormázból készítjük a pókhálót és a pókokat, a pókember kész marcipánfigura volt.

    A hóbevonó általában fehér, ételfestékkel lehet színezni, illetve lehet színezettet is kapni. Cukormázat is lehet már készen kapni, egy dobozban 4 féle szín van, felbontás után ismét felhasználható. A torta első olvasásra talán bonyolultnak tűnik, de valójában nagyon egyszerű. Ami munkaigényesebb, az a bevonás és díszítés. Kisfiam születésnapjára, az ő kívánságára készítettem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

wandimami
Szia! A formix.hu-n nézz bevonó után, egyébként ez egy jól formázható, gyúrható, nyújtható massza (a gyurmához tudom hasonlítani). A tortára nyújtófával nyújtottam kb 2-3mm vékonyra és úgy helyeztem rá. Cukormázat már bármelyik nagyobb hipermarketben találsz, 4-5 színű tubus van egy dobozban, amivel írni , díszíteni tudsz. (Dr. Oetker) Ételfestéket is hipermarketben szoktam venni, igaz folyékony (a pudingok, aromák környékén találod), jobb viszont ami zselés, azután itt a neten tudsz utánanézni. Bevonót már nem szoktam mostanság venni, hanem inkább saját kezűleg készítem el porcukorból, zselatinból, mézből, vajból és vízből. Remélem tudtam segíteni.
veca05
Szia.Hol tudok venni cukormázat hóbevonót és ételfestéket?Ja és a hóbevonónak milyen állaga lesz,mivek formázzam a tortára kézzel?......Segíts mert a kisfiamnak 24-én lesz a szülinapja.Köszi
wandimami
Szia! Formix néven utána tudsz nézni a neten, ez tulajdonképp marcipánmasszát helyettesítő marcipán ízű massza. /na, ezt jól megfogalmaztam :-)/ Egyébként ki hogy nevezi. Én először az egyik aukciós portálon láttam és vásároltam meg, kaptam hozzá egy nagyon jó kis felhasználási útmutatót is. Mostanság viszont saját kezűleg készítek ilyen bevonót porcukorból, zselatinból és egyéb hozzávalókból, nagyon egyszerű és szerintem tökéletes. Nem utolsó sorban pedig örülök, hogy tetszik a tortám!
iszit
Szia! Mi az a hóbevonó és hol lehet kapni? Én marcipánmasszát szoktam venni a Metroban, de azt nagyon nehezen tudom megszínezni sajnos! A torta nagyon klasszul néz ki!!!!!!
wandimami
Szia Andici! Örülök, hogy tetszik! A krémpor Dr. Oetker, Aranka Ezeket ha belekevered a tejszínbe, tökéletes állaga lesz, nem lesz híg és nem fog összeesni 3 nap múlva sem, semmilyen habfixáló nem kell bele. Sőt, ha netán túl keménynek találod, akkor menet közben nyugodtan hígíthatod tejszínnel. Ez a torta nagyon egyszerű, elrontani szerintem nem lehet és isteni finom.
Andici
Szia Wandimami! Nagyon szimpi a tortád! A vaníliás, ill. csokoládés krémport ezen a néven lehet keresni a boltban? És ha ezek benne vannak a tejszínben, úgy lesz jó az állaga ennek a tejszínes krémnek (mármint nem esik össze, nem lesz túl folyékony, ilyesmi)? Még nem sok rutinnal rendelkezem a tortakészítésben.

Hasonló Receptek

Magazin