Elkészítés: Száraz serpenyőben pirítsuk meg a mogyorót, és adjuk hozzá a vajat is.
4 borospoharat előveszünk. A gyömbéres kekszet apróra törjük. (Én úgy törtem össze, ahogy Jamie is: belecsavartam a kekszeket egy konyharuhába, és párszor hozzávágtam a konyhapulthoz. Hatásos és vicces.) Összekeverjük a pirított mogyoróval. Az így kapott mogyorós-kekszes masszát osszuk el a 4 pohár alján. Erre jön 1-1 evőkanál citromkrém. Néhány szem áfonya következik. Majd 1-2 evőkanál porcukorral előzetesen elkevert creme fraiche (vagy tejföl). Megint pár szem áfonya, és ismét 1-2 evőkanál édes tejföl. Zárjuk le a desszertet egy kis csokireszelékkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre