Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pogácsa liba- és kacsatepertővel

120 perc
mester
megfizethető
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A friss élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe, hozzáadjuk atojást, a sót, a tejfölt, a darált tepertő több mint felét, a durvára vágott tökmagot, a csipetnyi őrölt fehérborsot, a puha zsírt, és összedagasztjuk. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztjük.
  2. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtotjuk, megkenjük a maradékdarált tepertővel, hajtogatjuk felülről és alulról a tészta közepéig, majd jobbról és balról is. Ezután 20 percre ruhával letakarva pihentetjük. Amikor letelt a 20 perc, újra kinyújtjuk, kenés nélkül meghajtogatjuk újra, majd letakarva 20 percet ismét pihentetjük.
  3. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét kockásra rácsozzuk és lekenjük a tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírra helyezzük, majd 15 percig letakarás nélkül pihentetjük.
  4. A180 fokra előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.

ITT MÉG TÖBB MÁRTON-NAPI RECEPTET TALÁLSZ! >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss