Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pogácsa, ami mindig puha

MME MME
20 4.8/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben elkeverjük az élesztőt, azt is beleöntjük, beleszórunk kb. 1 evőkanál sót, és hozzáadjuk az időközben megfőtt, leszűrt, áttört krumplit is. Jól összegyúrjuk, dagasztjuk, ha kell, még szórjunk bele lisztet.
Ha jó hólyagosra gyúrtuk, belisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és meghajtogatjuk (15 percenként nyújtjuk és hajtogatjuk, elég 3-szor). Utána kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra, késsel benégyzetrácsozzuk a tetejét. Kiszaggatjuk a pogácsákat, elhelyezzük a tepsin egymástól kb. 2 cm-re, tojássárgával megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt enyhén pirosra, de készre sül.

Megjegyzés

A tetejét nem szoktam megkenni tojássárgájával, meg sajttal sem szórom meg, mert a másfél éves kisfiam különben nem eszi meg. Így is nagyon finom és nem hiányzik róla semmi. Ebből az adagból kb. 120 db 3 cm átmérőjű pogácsa készül. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss